Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jazda bez prawa jazdy.

niewiadomo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie jeżdżenia bez prawka, niedługo mam zamiar kupić Honde Nsr 125, czy jeśli złapie mnie policja, a będę miał tylko ubezpieczenie i dowód rejestracyjny to co może mi grozić ? Mam 16 lat i mieszkam w średnim mieście .

Validating | Members | WarRock Helper | Pro User | Postmaker | MPC WarRock Team|

Opublikowano

500zł mandatu za pierwszym razem + ktoś z prawkiem lub lawetą będzie musiał przyjechać po sprzęt. 

Podobno za kolejne takie wykroczenia będzie gorzej niż za jazdę po alkoholu.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Najpewniej będzie to mandat. Różna jest suma, najczęściej 500zł, jednak to zależy od policjanta, jeden da 500, jeden da 200, a jeden upomni (mało możliwe)

Dodatkowo może zostać "skonfiskowany" i będzie musiał odebrać go prawny opiekun.

07474384552300854516.jpg

Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny.

Opublikowano

Nawet jakbym miał dowód tymczasowy to nic nie zmienia ? :D

Validating | Members | WarRock Helper | Pro User | Postmaker | MPC WarRock Team|

Opublikowano

A co ma zmieniać? Bez prawka nie możesz jeździć 125. Max 50 ;) Ale kogo to obchodzi? Wystarczy znaleźć taką, która ma w papierach 50 i śmigać. =D

Opublikowano

A co ma zmieniać? Bez prawka nie możesz jeździć 125. Max 50 ;) Ale kogo to obchodzi? Wystarczy znaleźć taką, która ma w papierach 50 i śmigać. =D

50'tką mogą jeździć osoby do któregoś tam rocznika ;)

Kategoria AM - 50ccm

Katerogia A1 - 125ccm

Najpewniej będzie to mandat. Różna jest suma, najczęściej 500zł, jednak to zależy od policjanta, jeden da 500, jeden da 200, a jeden upomni (mało możliwe)

Dodatkowo może zostać "skonfiskowany" i będzie musiał odebrać go prawny opiekun.

500zł lub upomnienie. Nie ma możliwości mandatu 200zł za brak prawka ;) Jak już to 300zł jeżeli posiada jakiekolwiek inne prawo jazdy.

Wypowiadacie się a nic nie wiecie.

Pozdro!

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Jak złapie Cię policja, to dostajesz 500zł mandatu i ktoś z prawem jazdy musi przyjechać po samochód. (ale zazwyczaj jest tak że policja odjeżdża i normalnie jedziesz dalej.)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Zależy od charakteru i dnia funkcjonariusza.

Albo nic albo spałowanie, kto ci będzie wiedział co się może wydarzyć w tym kraju.

; )

Opublikowano

Możesz nawet stracić możliwość o ubieganie się na prawo jazdy przez kilka lat.. tzn nie będziesz mógł robić w wieku 18 lat tylko, np jak na 5 ci zakażą to dopiero gdy będziesz miał 21. 

RAsfepN.png
Opublikowano

#2up w tym problem ze albo prawko albo moto :D Za rok kupie moto teraz pewnie zaczne robic prawko :D

Opublikowano

Ja mam AM, a już prawie rok jeżdżę na yzf r125...

Nigdy mnie jeszcze nie zatrzymali, no prawie nigdy. Raz nie ogarnąłem jak ze szkoły wyjeżdżałem, ze 100m przejechałem i mnie zatrzymali. Kazali światłą włączyć i puścili, nawet nie sprawdzali :D

A tak, to zawsze jak widzę podejrzaną vectrę, to od razu gdzieś na podwórko skręcam. Lewo prawo i nikogo za mną nie ma...

Admin Cienia
Opublikowano

Prawko prawkiem ale po co narażać zdrowie swoje a tym bardziej innych.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

zależy też od policjanta, bo zamiast tych 500 złotych właśnie tak jak kolega napisał wyżej może dać Ci mandat 200 zł ale powód wpisze innym.

moja koleżanka miała taką akcje, jej mama jechała bez pasów i mandat był chyba 100 lub 200 zł ale policjantka wpisała jej 50 zł za zaśmiecanie czegoś tam :>

zależy od policjanta ale trzeba się liczyć z tym że jednak trzeba będzie zapłacić to 500 zł

Opublikowano

Dostaniesz 500, powtarzam 500 zł mandatu, konfiskatę motocyklu (albo ktoś musiałby po niego przyjechać) I SPRAWĘ W SĄDZIE RODZINNYM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...